Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Blad

KibiXe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Aerobiczna szóstka strasznie psuje kręgosłup, lepiej robić abs II.

Biegi, oraz ćwiczenia aerobowe + najlepiej zapytać jakiegoś dietetyka na jakimś forum o poradę w sprawie jedzenia.

Ewentualnie do tego spalacze tłuszczu jako dodatek do ćwiczeń.

Cześć! Życzę Ci dobrego dnia! Uśmiechaj się!

Opublikowano

Witam

Biegam 3-4 razy w tyg po prawie 1h i do tego robie a6w.

Mam 180cm i 78kg.

Chcę zgubić oponke i zarysować mięśnie brzucha.

Czy muszę mieć jakś specjalną dietę czy moge zwyczajnie jeść zdrowo i po prostu bez tych słodyczy fast foodów itp?

Jeśli dopiero zaczynasz to wystarczy, że bd się zdrowo odżywiał. Jednak jeśli chcesz osiągnąć coś więcej i kręci Cię praca nad swoim ciałem to wtedy liczysz makrosy itp.

A6w wyrzuć są lepsze ćwiczenia, do abs'a warto mieć dobrze wyćwiczone ręce.

Za spalacze się nawet nie bierz. :)

Opublikowano

Co do abs to ja nie mam drążka ani sztangi.

Rób podstawowe ćwiczenia na brzuch jak spięcia w leżeniu czy spinanie dolnej partii w leżeniu przy unoszeniu nóg do góry. :)

Co do tłuszczy to 1g na kg masy ciała i zdrowe tłuszcze. :)

Opublikowano

o Bardzo ladnie wylapales moje niedopowiedzenie :D

nie jedz tluszczu w nadmiernych ilosciach ;)

Wprowadzę jeszcze jedną małą korektę: jedz zdrowe tłuszcze pochodzące z orzechów, zdrowych olejów i ryb. :)

Opublikowano

Czy możliwe jest abym schudł w 2 miechy około 10kg ?

Czy dobrze by było tyle schudnąc czy to za dużo?

A czemu ma być nie możliwe? Wszystko jest możliwe, ale zależy od predyspozycji organizmu i tego jak zależy nam na osiągnięciu celu.

Ogólnie słyszałem, że od 0.5 kg do max. 1 kg na tydzień jest "zdrowym wyznacznikiem" zrzucania wagi. Nie wiem ile w tym prawdy, ale ma to jakiś sens.

Opublikowano

Czy możliwe jest abym schudł w 2 miechy około 10kg ?

Czy dobrze by było tyle schudnąc czy to za dużo?

Schudnąć tak, zredukować nie...

Ważysz 78kg przy 180cm jesteś "NORMALNY" co innego gdybyś miał z 98kg. Twój organizm szybko się zaadoptuje i tracenie ponad kg na tydzień będzie możliwe tylko znacznym kosztem mięśni.

JEŚLI CZEGOŚ NIE DA SIĘ ZROBIĆ, TO PRZYCHODZI WTEDY KTOŚ, KTO O TYM NIE WIE I TO ROBI.

Opublikowano

Dajcie spokój z tą 6 weidera śmiechu warte.

Każdy z nas ma jakieś tam mięśnie brzucha, możesz je odkryć, tylko pytanie co z Ciebie zostanie.

Od Siebie polecam trening na siłowni, + ogarniecie miski. To najprostszy, najszybszy i najbardziej opłacalny sposób na osiągniecie sukcesu.

Dieta, dieta i jeszcze raz dieta. Co rozumiem pod słowem dieta? Ogarnięcie swojego zapotrzebowania kalorycznego i manipulowanie nim, obserwując tym samym jak zachowuje się ciało.

2d0ns76.jpg

A ci, którzy tańczyli, zostali uznani za szalonych przez tych, którzy nie słyszeli muzyki.

— Friedrich Nietzsche

Opublikowano

Z tego co widzę liczy mniej więcej dobrze, zacznij od tej puli tylko jeszcze makroskładniki rozplanuj

2d0ns76.jpg

A ci, którzy tańczyli, zostali uznani za szalonych przez tych, którzy nie słyszeli muzyki.

— Friedrich Nietzsche

Opublikowano

Ile masz lat? Bo tluszcze raczej dalej Ci sie przydadza, ale diete pasuje ulozyc (chociaz liczyc wegle itp), zeby chociaz miec przeliczone kalorie (pewnie troche trzeba obciac ale bez przesady)

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Ile masz lat? Bo tluszcze raczej dalej Ci sie przydadza, ale diete pasuje ulozyc (chociaz liczyc wegle itp), zeby chociaz miec przeliczone kalorie (pewnie troche trzeba obciac ale bez przesady)

Tak jak up, nie obcinaj za bardzo tłuszczy, bo samopoczucie cierpi + jeżeli masz dziewczynę, to może i ona ucierpieć :D

2d0ns76.jpg

— Friedrich Nietzsche

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...